Вхід в особистий кабінет
Увійти
Замовити проєкт

Дизайн інтер'єру у стилі лофт – основні аспекти

28 оцінок
03.11.2023

Дизайн інтер'єру у стилі лофт – основні аспекти
Сьогодні ви можете вибирати з багатьох стилів оформлення приміщень, які використовуються як для житла, так і для роботи. Одним із  варіантів, що має попит останні кілька років став стиль «Loft», який передбачає повну свободу самовираження.
Досить модний і в наш час стиль «лофт» має на увазі:
• абсолютну свободу планування приміщень;
• повна відсутність перегородок;
• великі вікна від підлоги до стелі;
• дуже високі стелі;
• відсутність штукатурки та шпалер на цегляних стінах тощо.
Це дає великі можливості для дизайнерів сучасних інтер'єрів втілювати свої унікальні ідеї.
У перекладі з англійської «Loft» означає «горище». Цей стиль кардинально відрізняється від гламуру та розкоші, він максимально демократичний, відрізняється прагматизмом та еклектичністю.

Спальня в стилі лофт

Як з'явився стиль «лофт»?

"Лофт" прийшов до нас з Америки, цим словом позначалися складські та горищні приміщення. У середині минулого століття більшість фабрик і виробництв були виведені з центру міст за межі, що призвело до звільнення великих площ приміщень.
Звільнений простір зайняли під житло представники богеми та молодь. При цьому сталося дивовижне явище: виявилося, що горища та виробничі цехи теж можуть бути модними та просторими квартирами. Індустріальний стиль Loft – це лаконічність та простота, зведені у квадрат.
Сьогодні стиль Лофт обирають ті, хто прагне самовираження, чия натура вимагає простору та польоту фантазії. Молодь, художники, творчі натури, студенти та багато інших обирають його за можливість самореалізації за скромні гроші.

Кухня вітальня в стилі лофт

Основні риси стилю
Loft – відносно новий стиль, який стрімко завойовує популярність у різних країнах, що прогресують. Якщо є можливість підібрати просторе приміщення для житла, одним із найкращих варіантів інтер'єру стане саме лофт.
Основні принципи та задуми цього стилю – повна свобода, використання та змішування будь-яких проектів, поєднання непоєднуваних та відмова від чудернацьких, дорогих, розкішних та гламурних елементів в інтер'єрі. У приміщенні в стилі лофт сходяться старовина та модернізм, в оздобленні використовуються вінтажні та хай-тек елементи.
Якщо правильно підійти до оформлення та декорування, то Loft відмінно виглядатиме і в міській квартирі, і в заміському особняку. Стиль можна використовувати як для оформлення одного приміщення в будинку, так і для житла. Ідеальним варіантом здійснення даного напрямку у дизайні є сучасні квартири-студії.
Відсутність перегородок та великі вікна – ідеальні умови для стилю лофт. Вам не потрібні дорогі оздоблювальні матеріали та декор, мінімалізм має на увазі найскромніші фінансові витрати на оформлення приміщень.

Скляна перегородка в стилі лофт