Вхід в особистий кабінет
Увійти
Замовити проєкт

Дизайн інтер'єру квартир - на що звернути свою увагу

49 оцінок
09.12.2023

Дизайн інтер'єрів квартир і приватних будинків - це досить важливе питання при "оформленні" свого житла. Який стиль інтер'єру найбільше відповідатиме вашому світовідчуттю і що вибрати з різноманіття пропозицій на ринку?

Для когось подібні питання є справжнім "головним болем", а хтось відкриває для себе величезний простір для творчості. Важливо розуміти, що сучасний інтер'єр-дизайн квартир від професійних архітектурних студій містить в собі безліч аспектів і нюансів.

При виборі стилю вашого майбутнього інтер'єру квартири або будинку потрібно чітко уявляти собі:

 - Можливі колірні рішення;
 - Поєднання тканин і текстилю;
 - Застосування різних джерел освітлення;
 - Використання відповідних підлогових покриттів і так далі.

Якщо ваша мета - атмосфера спокою і затишку, то і обстава, і оформлення мають бути відповідними.

дизайн кухні

Важливість вибору кольорової палітри
Підбираючи дизайн інтер'єру, дизайнери зобов'язані враховувати колір. Від вибору палітри залежить 90% правильного сприйняття інтер'єру. Правильно підібрані кольори налаштовують людину на певний душевний лад, заспокоюють, допомагають зосередитися, допомагають відректися на якийсь час від усіх проблем.
Водночас важливо розуміти, що один колір може по-різному сприйматися різними людьми, тому не існує певних "лекал" щодо підбору відтінку, кожна людина повинна прислухатися до свого внутрішнього світовідчуття і підібрати для себе найбільш гармонійний колір.

Колаж дизайну інтер'єру

Як правило, найбільш "спокійним" кольором з усієї палітри вважається синій, чим він насиченіший, тим більший ефект спокою. Блакитний відтінок створить атмосферу легкості та безтурботності. Вибір помаранчевого відтінку допоможе "зігріти" приміщення і створити необхідну робочу атмосферу.
Якщо спокій - не для вас, обирайте червоний колір: він є своєрідним "збудником", що поліпшує настрій. Жовті відтінки належать до теплої палітри, вони відмінно борються з втомою і нудьгою.
Найбільш універсальним вважається білий і його відтінки, які можуть бути "м'якими" або "холодними" залежно від ваших уподобань. Молочний, пастельний, кремовий, колір "слонова кістка" - це все відтінки білого, які допоможуть створити ідеальний і стильний інтер'єр.

Кухня в синіх відтінках